ssl certificate

SSL Sertifikası Sitenizi Nasıl Etkiler?

SSL sertifikası; kullanıcı adları, şifreler, kredi kartı numaraları gibi bilgilerin güvenli bir şekilde geçtiği şifreli bir tünel oluşturur.

    • Güvenli Bağlantı
    • Veri Güvenliği
    • Artan Müşteri Güveni
    • Yüksek Prestij
    • Teminat Bedeli
    • Güvenli Site Mührü
SSL Sertifikası

Sertifika Türü

Sigorta Bedeli

Subdomain Desteği

Fiyat

Comodo EV SSL

EV SSL

$1,750,000 208$ Satın Al
Comodo EV Multi-Domain
EV SSL $1,750,000 358$ Satın Al
PositiveSSL EV EV SSL $1,000,000 115$ Satın Al
Positive SSL EV Multi-Domain EV SSL $1,000,000 245$ Satın Al

Dört Kolay Adımda SSL Sertifikasyonu

Bir SSL sertifikası satın aldıktan sonra etkinleştirilmesi ve yüklenmesi gerekir.

1 ssl icon
SSL Satın Al

İhtiyaçlarınız için doğru SSL sertifikasını satın alarak başlayın.

2 point click
Etkinleştir

SSL sertifikanızı panelinden hemen etkinleştirebilirsiniz.

3 code icon
Yükle

Doğrulama işleminden sonra SSL sertifikanızın nasıl yükleneceğine ilişkin talimatlar alacaksınız.

4 ssl icon
Yönet

SSL sertifikalarını panelinizden (yenileme ve yeniden kurulum dahil) yönetebilirsiniz.

Google'ın Son Değişiklikleri Sitenizi Nasıl Etkiler?

En son Google Chrome güncellemeleri, web siteniz https değilse (yani SSL sertifikası yoksa) artık ziyaretçilere URL'de bir "Güvenli Değil" mesajı gösteriyor. Siteniz güvenli değilse, ziyaretçilerin bilgi girmekten, satın almaktan ve hatta e-posta listenize kaydolmaktan kaçınmaları daha olasıdır. Google ayrıca SSL sertifikası olmayan web sitelerini arama sonuçları sayfasında (SERP) daha alt sıralarda sıralayacağını açıkladı. Bu yüzden çabalarınızın trafiğe dönüşmesi için sitenizde bir ssl sertifikası kullanmalısınız.
ssl certificate

SSL SERTİFİKASI (SSS)

SSL sertifikası istemci ile sunucu arasındaki veri iletişiminin özel anahtar ile şifrelenerek güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. 

SSL sadece güvenli iletişim ihtiyacını karşılamakla kalmaz, aynı zamanda web sitenize prestij kazandırır. SSL kullanılan web sitelerinin adres çubuğunda yeşil bir kilit simgesi bulunur, bu kilit simgesi web sitesinin güvenilir olduğunu kanıtlar.
Hayır. SSL Sertifikası sitenizin arama sıralamasını doğrudan etkilemez. Ancak Google, Chrome 62 sürümü ile birlikte Google®, SSL sertifikası olmayan sitelerde ziyaretçilere "güvensiz" uyarısı göstermeye başladı. Eğer ziyaretçilerinizin sitenizin güvenilirliği ile ilgili şüpheye düşmesini istemiyorsanız bir SSL sertifikası satın almalısınız.
Domain Validation SSL (DV SSL)
DV SSL, ssl talep edilen alan adının (domain) doğrulanması esasıyla web sitesi üzerinden yapılan veri aktarımlarında bilgileri şifreler. Diğer ssl sertifikaları gibi, standart ssl sertifikaları da diğer sertifika türleri gibi 128/256 bit şifreleme kapasitesine sahiptir. Standart domain doğrulamalı ssl sertifikaları kişisel siteler, blog siteleri, forumlar ve portallar için idealdir ve belgesiz olarak hemen kullanılabilmektedir.

EV SSL ve OV SSL nedir?
Üst seviye güven duygusu ve güvenlik gerektiren bankacılık, sigortacılık, resmi kurum ve e-ticaret sistemlerinde yüksek güvence bedeli sunmaları nedeniyle OV SSL veya EV SSL sertifikaları kullanılmalıdır. EV SSL ve OV SSL sertifikalarında domain doğrulamasının yanı sıra kurum doğrulaması da yapılmaktadır. Bu nedenle sertifikaların aktif hale gelmesi ortalama 5 iş günü kadar sürmektedir.
Yeni e-ticaret kanunu gereği, e-ticaret siteleri, müşterilerin güvenliğinden ve gizliliğinden sorumludur. E-Ticaret sitelerinde standart ssl sertifikaları kullanılabilir, fakat standart ssl sertifikaları sadece temel kriptolama işlevini gerçekleştirir. Daha üst düzey güven duygusu ve prestij için e-ticaret sitelerinde EV SSL kullanılmasını tavsiye ediyoruz. EV SSL sertifikası kullanılan e-ticaret sitelerinin dönüşümlerini %500'e kadar artırdığı bilinmektedir. Ayrıca bankalar sanal pos tahsisi için minimum Quick SSL Premium kullanılmasını talep etmektedir.

SSL sertifikası fiyatları teminat bedeli, mobil uyumluluk, doğrulama yöntemi, sertifika otoritesinin marka bilinirliği ve güvenilirliği gibi kıstaslara göre belirlenmektedir. Bu yüzden ssl fiyatları arasında fiyat farkları olabilmektedir.

Wildcard SSL, diğer ssl sertifikaları gibi istemci ile sunucu arasındaki iletişimi güven altına alır. Bununla birlikte  Wildcard SSL sertifikalarının alt alan adı desteği sayesinde *.alanadiniz.com şeklinde limitsiz alt alan adınızı tek sertifika ile koruyabilirsiniz. Örneğin bir sanal pazar projesinde xmagaza.alanadiniz.com, ymagaza.alanadiniz.com şeklinde tek bir wildcard ssl ile tüm alt alanlarınızı SSL ile koruyabilirsiniz.

WildCard SSL sertifikası belgeli ve belgesiz olarak sunulmaktadır. PositiveSSL Wildcard, Positive Multi Domain WildCard ve RapidSSL Wildcard belgesiz olarak sadece alan adı doğrulamasıyla tahsis edilirken, diğer Wildcard SSL sertifikaları için muhtelif belgeler gerekmektedir.

EV SSL veya OV SSL tahsisi için firma/kurum bilgilerinizin doğrulanması gerekmektedir. Bu yüzden sertifika siparişiniz ve ödemenizin ardından panelinize aşağıdaki belgeleri yüklemeniz istenecektir. Bu belgeleri iletmemeniz durumunda sertifikanızın aktifleşmesi mümkün değildir.

  • Faaliyet Belgesi veya Sicil Gazetesi
  • Vergi Levhası
  • Sertifika alınan alan adının whois bilgilerinde görünen şekilde eşleşen doğalgaz,elektrik,su faturası veya banka dekontu
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Evet, e-ticaret sitelerinde Symantec SSL sertifikaları kullanılabilir. Dünyanın önde gelen kamu ve özel sektör projelerinde Symantec güvenlik mührü görmeniz mümkün.. Symantec SSL sertifikaları güvenliğin de ötesine geçerek projelerinize daima değer katar ve kısa sürede dönüşümlerinizi artırmanza yardımcı olur.

Evet, Symantec dünyanın öncü bilgi güvenliği şirketlerinden biridir. Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından tanınan ve bilinen Symantec kendini kanıtlamış bir güvenlik otoritesi olarak yüksek teminat bedelleri sunmaktadır. Ayrıca Symantec SSL sertifikaları organizasyon doğrulaması ile tahsis edildiğinden kurumunuzun varlığını kanıtlayacak resmi evraklar ibraz etmeniz gerekmektedir.

Thawte 1995 yılında Güney Afrika’da kurulup, 1999 yılında ABD merkezli VeriSign tarafından 575 milyon dolara satın alınan dünyanın en büyük 5. ssl sertifikası otoritesidir ve güvenlidir. 2015 yılında VeriSign'ın güvenlik birimini Symantec'e devretmesiyle tüm operasyonlarını Symantec çatısı altında sürdürmektedir. Thawte SSL sertifikaları ile dinamik site mührü ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Thawte uygun fiyatlı SSL çözümlerinde en çok tercih edilen sertifikasyon otoriteleri arasındadır. Thawte SSL123 domain doğrulaması ile belgesiz olarak sağlanırken, Thawte Web Server sertifikaları için kurumun resmi evraklarla doğrulanması gerekmektedir.

Thawte sağladığı yüksek güvence bedeli ile başta eticaret siteleri olmak üzere web tabanlı eposta ve diğer uygulamalar için en ekonomik çözümdür.

Thawte SSL sertifikaları yüksek güvence bedeli ve dinamik site mührü ile düşük maliyetli SSL sektöründe rakiplerinden ayrılmaktadır. Basit bir örneklendirme yapacak olursak; Thawte SSL 123 ile RapidSSL sertifikasının arasında küçük bir fiyat farkı olmasına karşın, Thawte SSL 123 $500.000, RapidSSL ise $10.000 güvence bedeli sağlamaktadır. Ayrıca Thawte SSL dinamik site mührü sağlarken, RapidSSL ise statik site mührü sağlamaktadır.

Bildiğimiz Comodo, yeni ismi ile Sectigo 1998 yılında Türk girişimci Melih Abdülhayoğlu tarafından İngiltere’de kurulan ve 2004 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ne taşınan internet güvenlik şirketidir. W3Techs’e göre şubat 2015 tarihi itibariyle %33.6 pazar payı ile web sitesi güvenliği sağlayan en büyük ssl sertifikası otoritesidir.

Comodo'nun dijital güvenlik sektöründe bir ilki gerçekleştirerek dünyanın en büyük güvenlik sağlayıcısı haline gelmesinde düşük maliyetli online güvenlik çözümleri sunması, marka bilinirliğini artırmak için ücretsiz antivirüs yazılımları sağlaması gibi sebepler yatıyor. Türkiye'de özellikle düşük maliyetle sahip olabileceğiniz Comodo Positive SSL, Instant SSL ve EV SSL sertifikaları rağbet görüyor.

Comodo SSL sürekli ar-ge çalışmaları yaparak rakiplerinin bir adım önünde olmayı başarıyor. Öyle ki kurumlara yönelik kimlik doğrulama yöntemi ile yeşil adres barı sağlayan EV SSL sertifikasının patenti Comodo'ya aittir. Ayrıca dünyada ilk kez 2048-bit SSL sertifikalarını da Comodo üretmiştir. Comodo'nun ücretsiz olarak indirilebilen Comodo Internet Security, Comodo Antivirüs, Firewall ürünlerinin yanı sıra Dragon adlı bir internet tarayıcısı da mevcuttur.

Düşük maliyetli web site güvenliği için Comodo Positive SSL, orta düzey prestij ve güvenilirlik sağlamak için Comodo Instant SSL, yüksek prestij gerektiren uygulamalarınız için ise Comodo EV SSL sertifikası kullanabilirsiniz.

Comodo 1 Kasım 2018'de yeniden markalaşmaya giderek Sectigo ismini aldı. 

Neden Comodo SSL almalısınız?

Comodo SSL başlangıç seviyesinde güvenlik gerektiren sipariş formu, iletişim formu gibi uygulamalar için uygun fiyatlı ssl sertifikalarının yanı sıra, ileri düzey güvenlik ve prestij gerektiren e-ticaret siteleri ve kurumsal projeleriniz için de uygun ssl sertifikası çözümleri sunan bir sertifikasyon otoritesidir. Comodo'yu rakiplerinden farklı kılan ise sektörün öncüsü olması ve tüm projelere uygun SSL çözümleri sunmasıdır.

Net Online, Comodo SSL sertifikalarını en uygun fiyatlarla satın alabileceğiniz, 2012 yılından bu yana binlerce kişiye ve kuruma ssl sertifikası sağlayan Türkiye'nin ilk ssl sağlayıcısıdır.

RapidSSL başlangıç seviyesindeki e-ticaret siteleri, web tabanlı e-posta ve diğer güvenli iletişim ihtiyacı gerektiren ancak prestij ve yüksek seviyede güven gerektirmeyen diğer tüm uygulamalar için en hızlı ve en ekonomik çözümdür.

Bir Verisign Markası olan RapidSSL bütün bankalarla %100 uyumlu olan Rapid SSLSertifika teslim süresi ortalama olarak 2-3 dakika sürmekte ve hiçbir belge gerektirmemektedir. RapidSSL ile birlikte statik site mühürü ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

RapidSSL 2010 yılından bu yana düşük maliyetli SSL pazarının liderleri arasında bulunan GeoTrust Inc. güvencesiyle sağlanmaktadır. Bir VeriSign markası olan GeoTrust, VeriSign'ın 2010 yılında tüm güvenlik birimini Symantec'e devretmesiyle tüm operasyonel faaliyetlerini Symantec çatısı altında sürdürmektedir. Symantec ise sektörün en büyük pazar payına sahip olan güvenlik firması olarak, devlet kurumları ve özel sektörün önde gelen kuruluşları tarafından tercih edilen, önemli projelerin üst seviye güvenlik ve prestij ihtiyacını karşılayan bir kurumdur. RapidSSL, Symantec'e ait düşük maliyetli ve belgesiz olarak sağlanan bir ssl markasıdır.

GeoTrust dünyanın ikinci büyük ssl sertifikası otoritesidir ve güvenlidir. 150 ülkede 100.000’den fazla müşteriye sahip olan ve online işlemlerde dinamik site mühürleri sayesinde web sitelerine yüksek prestij sağlayan GeoTrust başta eticaret siteleri, bankalar ve kamu kurumları tarafından tercih edilmektedir.

GeoTrust SSL sertifikaları yüksek güvence bedeli ve dinamik site mührü ile düşük maliyetli SSL sektörünün lideridir. Her türlü kurumsal projeleriniz için uygun sertifikasyon sağlayan GeoTrust'ın domain doğrulaması ile belgesiz olarak tahsis edilen Quick Premium SSL sertifikası dinamik site mührü içermektedir. Marka bilinirliği ve işlediği güven duygusu GeoTrust'ı kullanmak için bir sebep olabilir.

Düşük maliyetli bir SSL sertifikası arıyorsanız Comodo Positive SSL sizin için iyi bir çözüm olabilir. Comodo Positive SSL başlangıç seviyesindeki e-ticaret siteleri, web tabanlı e-posta ve diğer güvenli iletişim ihtiyacı gerektiren ancak prestij ve yüksek seviyede güven gerektirmeyen diğer tüm uygulamalar için en hızlı ve en ekonomik çözümdür.

Comodo Positive SSL bütün bankalarla %100 uyumludur. Sertifika teslim süresi ortalama olarak 2-3 dakika sürmekte ve hiçbir belge gerektirmemektedir. Comodo PositiveSSL ile birlikte statik site mührü ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

FQDN (Fully Qualified Domain Name), alan adı sisteminde bir alan adının tamamını nitelemek için kullanılır. Örneğin; "www.netonline.com.tr"ı tanımlarken “www” alt alan adı, "netonline.com.tr" alan adıdır. "www.netonline.com.tr" ise FQDN olarak belirtilir. SSL sertifikası alırken FQDN desteği olması sertifikanın "www" ile çalışmasını sağlar. Aksi halde SSL sertifikanız sadece alan adı ile çalışır, www ön ekini desteklemez.

Şahıs olarak web sitenizde OV SSL veya EV SSL sertifikası kullanmanız mümkün değildir. Organizasyon onaylı ssl sertifikaları sadece kurumlara tahsis edilebilmektedir.

Multi SSL, birden fazla web sitesi alan adını ssl ile korumak için kullanabileceğiniz ekonomik bir ssl sertifikası çözümüdür. Multi SSL sertifikaları genellikle birden fazla web sitesi projesi için SSL sertifikası ihtiyacı olan kurumlar tarafından tercih edilir.

Multi SSL sertifikaları domain doğrulamalı ve Organizasyon Doğrulama (OV)lı olarak tahsis edilebilir. Domain doğrulamalı olarak Comodo Positive Multi-Domain SSL sertifikası en uygun maliyetli multi-ssl çözümüyken, organizasyonun resmi evraklarla doğrulanması ile tahsis edilen True Business ID SSL ise daha maliyetli olmasına karşın daha güvenilir bir SSL sertifikasıdır.

SAN - Multi SSL sertifikalarının desteklediği ek alan adı sayısı değişiklik göstermektedir. Örneğin Positive Multi Domain SSL standart olarak 3 domain koruması sağlarken, 97 ek domain hakkı bulunmaktadır. Böylece seçiminize göre maksimum 100 adet domain için ssl desteği sağlamaktadır.

E-Ticaret sitelerinin olabildiğince yüksek güvenlik, güven ve prestij sağlaması gerekmektedir. RapidSSL resmi evrak gerekmeksizin tahsis edildiğinden, e-ticaret sitelerinde müşterilerin çekimser yaklaşması kaçınılmazdır. Bu güvensizliği aşmanın en kolay ve etkili ilk adımı ise dinamik site mührü sağlayan bir ssl sertifikası kullanmaktır.

Sertifikanızın dinamik site mührünü sitenizde müşterilerinizin görebileceği bir alana konumlandırmanızı öneririz.

SSL sertifikası satın aldıktan sonra öncelikle hosting panelinizden bir CSR kodu oluşturmanız gerekir. Oluşturduğunuz kodu panelinizden ilgili alana girdikten sonra, alan adınızın doğrulanması için seçiminize göre eposta/dosya doğrulaması yapılır. E-Posta yolu ile doğrulama yöntemini seçtiyseniz e-posta adresinize gelen mesajda bulunan doğrulama linkine tıkladığınızda sertifika talebiniz onaylanır ve sertifikanız otomatik olarak oluşturulur. Net Online'ın gelişmiş otomasyonu sayesinde sertifikanızı panelinizden anında indirebilir ve yükleyebilirsiniz. Dosya tabanlı alan adı doğrulama yöntemini seçtiyseniz, sizin için oluşturulan dosyayı web site alanınıza yüklemeniz gerekir.

Net Online, SSL sertifikası satın aldıktan sonra kurulum işlemleri ve detayları ile ilgili bilgileri e-posta adresinize göndermektedir.

SSL Yenileme teknik olarak yeni bir ssl satın alma ile aynıdır. Yani SSL sertifikanızın kullanım süresi sonunda yenileme işlemi için yeni bir ssl sertifikası satın almalısınız. Net Online'dan SSL satın aldıktan sonra panelinizden sertifikanızı oluşturarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

SSL sertifikası yenilemesi yapılmazsa, kullanım süresi sonunda geçersiz olur ve web sitenize erişim problemleri yaşanabilir. Bir çok web sitesi sahibi ssl sertifikası süresini takip etmediğinden ssl sertifikasının kullanım süresi doluyor ve bunun sonucunda ziyaretçiler web sitesine erişim problemleri yaşıyorlar. Net Online olarak tüm müşterilerimize ssl sertifikası bitiminden önce hatırlatmalar yaparak kazara sertifika yenilememe işleminden doğacak sorunların önüne geçmeye çalışıyoruz.

Güvenli site mührü, web sitenize ücretsiz olarak ekleyebileceğiniz, sitenizin güvenilirliğini artıran bir güven logosudur. SSL sertifikası satın aldıktan sonra Net Online üzerinden Symantec, Rapid SSL, Comodo, Thawte, GeoTrust ve Certum güvenlik ürünleri için site mührü oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz site mührünü html kodunu kopyalayarak kolayca web sitenize ekleyebilirsiniz.

Kod İmzalama Sertifikası, yazılımınızın orjinalliğini ve bütünlüğünü korumak üzere tasarlanmıştır. Dünyanın önde gelen güvenlik otoritelerince imzalanmış olan yazılımlar, imzasız yazılımlara göre çok daha fazla kullanılıyor ve tavsiye ediliyor.

Yazılımlar bilgisayarlarda, telefonlarda, tabletlerde ve daha bir çok cihazda karşımıza çıkıyor.

Dijital çağda son 20 yıldır yaşanan gelişmeler sayesinde kodlama dilleri geliştirilmiş ve daha işlevsel kodlama dilleri üretilmiştir. Buna paralel olarak milyonlarca program geliştirilerek internet ortamında dağıtılmaya başlanmıştır. Peki geliştirilen bütün programlar yararlı mı? Yoksa birileri kişisel bilgilerimizi ve bilgisayarımızı ele geçirmek için gece gündüz çalışmalar mı yapıyor?

Elbette herkes masum değil ve kötü niyetli kişiler kişisel bilgilerimizi ve bilgisayarlarımızı ele geçirip bizi bir suça alet etmek ya da üzerimizden çıkar sağlamak istiyorlar. Bu kötü niyetli kişiler kurbanlarına ulaşmak için casus yazılımlar geliştiriyorlar ve imzasız programlar üzerinde değişiklikler yaparak olabildiğince fazla kişiye ulaşabiliyorlar.

Uzun süren ar-ge çalışmaları sonunda ürettiğiniz programınızı kod imzalama sertifikası ile koruyarak bütünlüğünü ve orjinalliğini koruyabilir, müşterilerinize güvenilirliğinizi kanıtlayabilirsiniz.

E-Mail ve Doküman İmzalama sertifikaları kurumsal iletişim güvenliğini sağlamak için tasarlanmış düşük maliyetli güvenlik çözümleridir. E-Mail & Doküman İmzalama sertifikaları eposta iletişimini şifreler ve epostaları dijital olarak imzalar. Böylece veri güvenliğinin yanı sıra eposta alıcıları epostanın gerçek bir eposta hesabından gönderildiğini bilirler.